Stierenvechten erkend als immaterieel erfgoed

Het Spaanse stierenvechten. Je kunt er van vinden wat je wil, maar feit blijft is dat de ‘sport’ voor de Spanjaarden behoorlijk belangrijk is. Zo belangrijk zelfs, dat het parlement in Madrid een wet heeft goedgekeurd dat het stierenvechten moet gaan beschermen.

Er zijn een hoop maatregelen die het stierenvechten moeten beschermen en promoten. Zo wordt de regering verzocht een ‘nationaal plan’ op te stellen, ter stimulering van het stierenvechten. Ook zou de regering achter het voorstel moeten staan om het stierenvechten op te laten nemen in de UNESCO-lijst van het Immateriële Erfgoed van de Mensheid.

Dat het voorstel voor de wet er kwam is te danken aan een volksreferendum. Voorstanders van het stierenvechten hebben daarvoor maar liefst 600.000 handtekeningen verzameld.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Great Barrier Reef verliest wellicht UNESCO-status
Lees ook:Plannen om vliegveld te vernoemen naar Ozzy Osbourne
Lees ook:Werelderfgoedlijst bezoeken in twee jaar, kosten: half miljoen
Lees ook:Lijst met ethisch verantwoorde bestemmingen
Lees ook:Reizen naar Galapagoseilanden beperkt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stierenvechten erkend als immaterieel erfgoed

  1. Estefania Pampin Zuidmeer

    Jammer dat de Spaanse regering het stierenvechten gaat beschermen. Maar 8% van de Spanjaarden gaat naar het stierenvechten. De meerderheid vindt het een barbaars gebruik. En wat betreft de subsidiëring van het stierenvechten: 80% van de Spanjaarden is hiertegen en vindt dat het geld beter naar andere sectoren kan gaan. Terwijl de bezoekersaantallen van stierengevechten sterk dalen, blijven die van bioscopen en theaters gestaag doorgroeien.
    Estefanía Pampín Zuidmeer
    Comité Anti Stierenvechten

      /  

Comments are closed.