Niet reizen = verhoogd risico op hartaandoeningen

Dat je van reizen gelukkig wordt, dat hoef ik niemand meer te vertellen. Maar dat reizen zelfs bijdraagt aan een langere levensverwachting? Dat wist ik zelf ook niet. Natuurlijk valt het wel te beredeneren: Reizen = ontspannend, ontspannen = goed voor je lichaam en geest en werkt dus ook op langere termijn door. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat wanneer vrouwen één keer per zes jaar of minder op reis gaan, zij een verhoogd risico hebben op hartaandoeningen.

Voor mannen geldt dat als zij niet één keer per jaar op vakantie gaan, zij 30% extra kans hebben op  hartaandoeningen. Wanneer men er wel jaarlijks op uit gaat ziet de levensverwachting er stukken beter uit.

Daarnaast zou reizen dementie en alzheimer helpen voorkomen.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Nederlanders bezuinigen meer op korte dan lange vakanties
Lees ook:Kijk uit voor legionella op vakantie
Lees ook:Zwitsers willen langer vakantie
Lees ook:Extra betalen voor extra beenruimte
Lees ook:Reistips voor vrouwen

Geen reacties // Reageer