Corendon: homokorting is ‘gewone’ korting

Blijkbaar zijn de woorden van Corendon-topbaas Atilay Uslu verkeerd overgekomen. Vanochtend liet hij weten bij BNR dat mensen die naar Sotsji gaan om te protesteren tegen de anti-homowetten in Rusland 50% korting kunnen krijgen op een vliegticket. ‘Als je tegen het beleid bent, moet je gaan. Je hoeft geen homo te zijn om daar te protesteren. Ze kunnen met Corendon naar Sotsji om daar te protesteren, ik geef ze speciaal korting. Mijn zus doet een roze sjaal aan om daar te protesteren. Sotsji wás de homo-uitgaansplek van Rusland. Er is er nog maar één over en dat komt door de huidige Russische politiek,’ zei Uslu. Corendon werd na deze uitspraken platgebeld, waarna ze met een verklaring kwamen.

‘Wij roepen mensen zeker niet op om te gaan demonsteren tegen homodiscriminatie,’ staat in de verklaring te lezen. ‘Nederlanders zijn slim genoeg om dat zelf te bedenken. Het is dan ook geen homokorting, wel willen wij de drempel lager maken voor de groep Nederlanders die nog twijfelt om naar Sotsji af te reizen.’

De korting van 50% is volgens Corendon dus geen homokorting, maar gewoon een korting van 50% om de laatste stoelen naar Sotsji te verkopen.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Homo’s mogen met 50% korting naar Sotsji
Lees ook:Turkije in een dip dankzij Geert Wilders
Lees ook:Vloeistoffen in handbagage Rusland helemaal niet meer toegestaan
Lees ook:Corendon biedt vanaf 2013 pakketreizen naar Saint Tropez
Lees ook:Grote korting Icelandair op vlucht Amsterdam-IJsland

Geen reacties // Reageer