Bergbeklimmers Mount Everest moeten afval mee terug nemen

Ieder jaar proberen tientallen bergbeklimmers de top van de Mount Everest te bereiken. Deze bergbeklimmers nemen een hele hoop ervaring mee terug wanneer ze de top behaald hebben, maar moeten binnenkort ook afval mee terug nemen. De bergbeklimmers hebben er namelijk een handje van om spullen op de berg achter te laten; van oude tenten, zuurstofflessen tot allerlei soorten kapotte spullen. In totaal zou er 50 ton aan afval liggen op de berg. Het Nepalese ministerie van Toerisme wil daar nu verandering in brengen. Bergbeklimmers moeten vanaf april maar liefst 8 kilo aan afval mee terug nemen van de berg, boven op hun eigen afval, anders riskeren ze vervolging. Daarnaast moeten de klimmers een borg betalen van omgerekend 2900 euro die ze pas terug krijgen wanneer ze kunnen bewijzen dat ze hun vuilnis mee hebben genomen.

Overigens liggen op de berg ook nog lijken van alpinisten die de top van de berg niet hebben weten te bereiken. Door de kou vergaan deze lijken niet. Er zouden naar verluid meer dan 200 lijken op de berg liggen. Sommigen van deze worden door bergbeklimmers zelfs als oriëntatiepunt gebruikt.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Mount Everest krijgt politiepost op 5000 meter
Lees ook:Ff pissen op grote hoogte
Lees ook:Meisje (13) uit India jongste klimster Mount Everest ooit
Lees ook:Neuzen dicht in napels
Lees ook:Dode bergbeklimmers gevonden op Matterhorn

Geen reacties // Reageer