Parijs gaat strenger controleren op liefdesslotjes

Liefdesslotjes in Berlijn

In veel grote steden kom je ze tegen: bruggen die volgehangen zijn met liefdesslotjes. Sinds een paar jaar is het plaatsen van een liefdesslot een trend geworden, maar niet iedereen is daar even blij mee. In Parijs gaat men strenger controleren op het plaatsen van liefdesslotjes. De antieke brug Pont des Arts kan het gewicht van de ruim 3300 slotjes bijna niet meer aan.

Al eerder liet Parijs weten niet blij te zijn met de sloten, waarvan de sleuteltjes in de Seine gegooid worden. Optreden tegen het plaatsen van liefdesslotjes bleek echter lastig zijn. Ondanks dat de gemeente hekken liet plaatsen wisten toeristen de hekken te omzeilen of zoeken de stelletjes andere bruggen uit om hun slotje aan vast te hangen. Parijs wilde in eerste instantie niet te hard optreden, omdat verliefde mensen een boete uitdelen niet past bij het imago van de liefdesstad.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Parijs verwijdert liefdessloten
Lees ook:ANWB overhandigt 42.000 handtekeningen aan Europarlementariër tegen Duits tolplan
Lees ook:Test met Tsunami alarm veroorzaakt paniek in Thailand
Lees ook:Beschonken piloot raakt weg kwijt
Lees ook:AirBnB vertaald naar het Nederlands

Geen reacties // Reageer