Winterberg wil Nederlandse toeristen compenseren voor tol

Het Duitse Winterberg, waar jaarlijks honderden Nederlanders komen om te wintersporten, wil de Duitse tol voor Nederlandse bezoekers gaan compenseren. Het is een initiatief van Vakantiewereld Winterberg, het VVV van het vakantiegebied. Als het aan de Duitse verkeersminister ligt kost het voor Nederlanders vanaf 2016 minimaal een tientje om in Duitsland te mogen rijden. De ANWB is al een petitie gestart om deze plannen tegen te gaan, maar ook het plaatselijke VVV van Winterberg wil alles op alles zetten om de Nederlandse toerist tegemoet te komen.

Het Duitse VVV is bang dat door de maatregelen met name de daggasten het laten afweten. Volgens Michael Beckmann, directeur van de Tourist Information Winterberg worden met name de daggasten benadeeld doordat er alleen tolvignetten te koop zullen zijn voor tien dagen of meer. Omdat het VVV bang is dat de daggasten het daardoor laten afweten willen zij zorgen voor een compensatie in de vorm van tegoedbonnen. De organisatie wil contact opnemen met de ANWB om te kijken wat er mogelijk is qua compensaties.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Al meer dan 10.000 handtekeningen voor petitie ANWB tegen Duits tolplan
Lees ook:ANWB overhandigt 42.000 handtekeningen aan Europarlementariër tegen Duits tolplan
Lees ook:Minder paastoeristen dan in 2011
Lees ook:Overlevenden aardbeving Haiti vandaag terug naar Nederland
Lees ook:Topdrukte ANWB niet per sé meer in het weekend

Geen reacties // Reageer