Rampvlucht MH17: zeker 189 Nederlanders omgekomen

De vlag hangt op veel plaatsen in Nederland halfstok.

Een dag na de ramp met vlucht MH17 zijn de officiële sterftecijfers bijgesteld. Zo waren er in totaal niet 295, maar 298 mensen aan boord. Onder hen blijken zeker 189 Nederlanders te zijn geweest. De overige slachtoffers komen uit Maleisië (44, inclusief bemanning), Australië (27), Indonesië (12), Groot Brittannië (9), Duitsland (4), België (4), Filippijnen (3), Nieuw-Zeeland (1) en Canada (1). Van vier slachtoffers wordt nog onderzocht welke nationaliteit zij hadden.

Nabestaanden van de omgekomen passagiers van het vliegtuig krijgen van Malaysia Airlines per passagier omgerekend 3696 euro voor de eerste onkosten die gemaakt worden. Het gaat om een voorlopige schadekostenvergoeding. Veel van de nabestaanden verblijven momenteel in hotels. Daarvoor hoeven zij niet te betalen.

Malaysia Airlines is momenteel nog aan het onderzoeken of het mogelijk is om nabestaanden naar Oekraïne te brengen, mochten zij daar behoefte toe hebben. Logistiek lijkt dit echter een moeilijke klus. Malaysia Airlines heeft verder besloten helemaal niet meer over Oekraïne te vliegen. Hun vluchten zullen via het luchtruim van Turkije gaan. Ook kunnen mensen die een vlucht hebben geboekt bij Malaysia Airlines tot 25 juli hun vlucht kosteloos annuleren.

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa heeft vanmiddag laten weten dat een team van internationale waarnemers in Oekraïne is aangekomen voor onderzoek.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

 

Lees ook:Russisch Lifenews toont filmbeelden ramp Malaysia Airlines neergestort vliegtuig
Lees ook:Mogelijk ook Belgische slachtoffers bij ramp #MH17
Lees ook:Koning Willem-Alexander toont medeleven met nabestaanden ramp MH17
Lees ook:Vliegtuig Malaysia Airlines Schiphol-Kuala Lumpur neergeschoten boven Oekraïne
Lees ook:Al 200 medewerkers van Malaysia Airlines nemen ontslag

Geen reacties // Reageer