Komende zaterdag zwarte zaterdag

Heb je vorig jaar tijdens zwarte zaterdag in één van de vele files, die samen voor 828 kilometer file zorgden, gestaan? Dan wil je dat kostte wat kost een volgende keer voorkomen. Komende zaterdag is het weer zover. In Frankrijk, Duitsland en Italië beginnen komend weekend de schoolvakanties, waardoor veel mensen tegelijkertijd de weg op gaan naar hun vakantiebestemming. De ANWB waarschuwt voor extreem lange files op de routes naar het zuiden. De ANWB raadt mensen, die de ergste files en vertragingen willen vermijden, aan om op vrijdag of zondag te vertrekken. Degene die wel op zaterdag onderweg wil zijn wordt aangeraden om pas rond het middaguur te vertrekken. Zodra men dan in Duitsland, Frankrijk of Italië is is de ergste verkeersdrukte voorbij.

De eerste files in Frankrijk worden om 7.00 uur ‘s ochtends al verwacht. Aan het begin van de middag wordt de grootste drukte verwacht.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Filerecord tijdens zwarte zaterdag
Lees ook:Honderden kilometers file in Frankrijk
Lees ook:Wees gewaarschuwd voor zwarte zaterdag!
Lees ook:ANWB verwacht dit weekend lange files naar de Alpen
Lees ook:Lange files op de Europese vakantieroutes

Geen reacties // Reageer