Filerecord tijdens zwarte zaterdag

Om 12.30 vanmiddag bereikte de drukte op de Franse wegen een hoogtepunt. Op dat moment stond er maar liefst 906 kilometer file in het vakantieland, en daarmee is het record van 2009 ruimschoots verbroken. Toen stond er op het hoogtepunt 870 kilometer file. Dat meldt de ANWB.

Files in Frankrijk

Het belangrijkste knelpunt in Frankrijk is de Rhonevallei (A6/A7). Daar rijdt men over 100 kilometer langzaam. Ook op de de A10 Parijs – Bordeaux is het behoorlijk druk. De extra reistijd loopt daar op tot meerdere uren. Voor wie de alternatieve route door midden-Frankrijk heeft gekozen is bedrogen uitgekomen, ook daar 80 kilometer via bij Clermont-Ferrand.

Files in Duitsland

Zowel mensen die Duitsland in als uit gaan veroorzaken files in Duitsland. Op de A8 van München naar Salzburg staat er momenteel 35 kilometer file. De A9 van München naar Neurenberg is het filerijden gedurende 25 kilometer.

Files in Zwitserland

De beruchte St. Gotthardtunnel zorgt wederom voor flinke vertragingen. Op dit moment is er sprake van een uur wachten in beide richtingen.

Files in Oostenrijk

Werkzaamheden en zwarte zaterdag zijn een afschuwelijke combinatie. Op de A10 bij Flachau wordt aan de weg gewerkt en daardoor is er twee uur oponthoud. Bij de grens met Slovenië moeten mensen rekening houden met twee uur wachttijd bij de Karawankentunnel.

Files in Italië

Ook in Italië is het ontzettend druk op de weg. Met name rond het middaguur was het erg druk op de A1/A14 van Milaan naar Ancona, maar daar lijkt de ergste drukte voorbij te zijn. Bij Bologna in de buurt en rij je stapvoets? Reken er maar op dat dat nog even gaat duren. De file is daar 50 kilometer.

Zwarte zaterdag is de eerste zaterdag van augustus wanneer in Frankrijk en andere landen de schoolvakanties beginnen en traditioneel iedereen tegelijkertijd de weg op gaat. Ieder jaar staat deze dag garant voor honderden kilometers file.

Update: later op de dag werd het record nog eens naar boven aangepast. In totaal stond er in Frankrijk maar liefst 997 kilometer file.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Zwarte zaterdag goed voor 765 kilometer file
Lees ook:Druk op de Europese snelwegen
Lees ook:Komende zaterdag zwarte zaterdag
Lees ook:Honderden kilometers file in Frankrijk
Lees ook:File van 75 kilometer? Ga file-flirten!

Geen reacties // Reageer