Merkel is er uit: Duitsland gaat tol heffen

Het hoge woord is er uit: Duitsland gaat tol heffen op de Duitse wegen. Dat liet bondskanselier Angela Merkel vandaag weten na topoverleg van de Duitse christendemocraten. Er is veel bezwaar tegen het plan. Grensregio’s vrezen dat Nederlanders wegblijven uit de Duitse winkels en horeca wanneer zij tol moeten gaan betalen.

Nou hoeft men nog niet per direct tol te gaan betalen wanneer de Duitse grens gepasseerd wordt; Angela Merkel wil nog niet definitief zijn voor tolheffing op alle wegen. Volgens de CDU In Noord-Rijnland-Westfalen is er alleen de afspraak dat er tol betaald moet worden op de Autobahnen. Dat zou in moeten gaan op 1 januari 2016.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:ANWB overhandigt 42.000 handtekeningen aan Europarlementariër tegen Duits tolplan
Lees ook:Drukte op de Nederlandse wegen
Lees ook:Ook bij Arke betalen voor koffer
Lees ook:Service bij hotels vaak apart op de rekening
Lees ook:Duitse politici willen premie geven voor vakantie naar Griekenland

Geen reacties // Reageer