ANWB overhandigt 42.000 handtekeningen aan Europarlementariër tegen Duits tolplan

Het besluit om tol te gaan heffen op de Duitse snelwegen stuit tegen flink verzet in Nederland. De ANWB heeft vandaag bij het Europees Parlement in Brussel geprotesteerd tegen de plannen. Bondskanselier Angela Merkel maakte gisteren bekend dat de tolheffing er toch echt van gaat komen.

De nieuwe directeur van de ANWB, Frits van Bruggen, overhandigde het aan Europarlementariër Wim van de Camp maar liefst 42.000 handtekeningen. Hiermee wil de ANWB laten weten het niet eens te zijn met de plannen waarin de Duitse automobilisten gecompenseerd worden voor het tolplan. Ook Van de Camp, coördinator verkeersbeleid, liet weten niet blij te zijn met de plannen van Duitsland om tol te gaan heffen. Hij noemt de plannen discriminatie.

Het heffen van tol komt Nederlanders die door Duitsland reizen duur te staan. Afhankelijk van het soort personenvoertuig zal een jaarvignet tussen de 20 en 108 euro moeten kosten.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

 

Lees ook:Al meer dan 10.000 handtekeningen voor petitie ANWB tegen Duits tolplan
Lees ook:Merkel is er uit: Duitsland gaat tol heffen
Lees ook:Winterberg wil Nederlandse toeristen compenseren voor tol
Lees ook:‘s Werelds allereerste indoor camping/hotel
Lees ook:Megahostel Amsterdam komt er niet

Geen reacties // Reageer