Inwoners Barcelona protesteren tegen toeristen

Bewoners van de wijk Barceloneta in Barcelona zijn het helemaal zat: toeristen die ladderzat hele nachten lawaai maken in de straten van hun wijk. Dat is volgens de inwoners van Barceloneta niet het enige probleem. Ook zouden dubieuze ondernemers massa’s toeristen stallen in huurflats, waardoor de huurprijzen voor de gewone inwoners van de wijk niet meer op te brengen zou zijn. Bij de inwoners van Barceloneta was de maat echt vol toen een stel Italiaanse toeristen urenlang naakt door de straten rende. Om die reden gingen de mensen afgelopen week de straat op om te protesteren tegen de toeristen.

De betogers willen dat het toerisme meer over de stad verspreid wordt, en wil ervoor zorgen dat de vrije markt uit Barcelona verdwijnt. De inwoners hebben samen een platform opgericht, genaamd ‘Laten we Barcelona terugwinnen’. Met dit platform hopen ze de komende gemeenteraadsverkiezingen te winnen.

Een tijdje geleden was ik in Volendam en zag daar een aantal Aziatische toeristen die over een tuinhekje stapten en ongegeneerd bij mensen naar binnen keken. Ik stond er met open mond naar te kijken, zo verbaasd was ik over het asociale gedrag van deze toeristen. Ik kan mij daarom goed voorstellen dat toerisme in je eigen regio naast een zegen ook een vloek kan zijn. Waar heb jij ooit asociaal toeristische gedrag gezien?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Japan dip in toerisme weer te boven
Lees ook:Uittip Nederland: Afrikaander Fotofestival
Lees ook:Schaamteloos gedrag gezien in het vliegtuig? Deel het met Passenger Shaming
Lees ook:Museum en winkel voor Johan Cruijff in Barcelona
Lees ook:Egypte trekt weer meer toeristen

Geen reacties // Reageer