Nieuwe reistrend: Reizen naar de locals

Reizigers willen vandaag de dag niet alleen maar reizen. De reizigers zijn op zoek naar unieke en authentieke bestemmingen, willen bijdragen aan lokale gemeenschappen en praten met de locals. ’Connect with locals’ is dan ook dé reistrend van 2015. Dit zei vakantietrendwatcher Tessa aan de Stegge vandaag op de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht.

Internet

Internet speelt een grote rol bij deze trend. ”Reizigers willen en kunnen hierdoor hun reis graag online boeken, direct bij de lokale partij. Ook vinden mensen het steeds belangrijker om iets te doen voor het land dat ze bezoeken. Hun geld moet terechtkomen bij de locals, zodat duurzaam toerisme vorm kan krijgen,” aldus aan de Stegge.

Nieuwe reisorganisaties

Vorig jaar zijn er al diverse nieuwe reisorganisaties opgericht, die reizigers met locals verbinden. Vorig jaar werden Better Places, I Like Local, Withlocals, Doozze, TravelMoodz en Sleeping with the Locals opgericht. Vorig jaar schreef ik op mijn andere blog over Sleeping with the Locals.

Sleeping with the Locals

Op de site van Sleeping with the Locals kun je een hotel boeken in ontwikkelingslanden. Het grote verschil met andere grote boekingssites is dat het overgrote deel van de opbrengsten direct naar de eigenaar van het hotel gaan. Dat is beter voor de lokale economie.

Sleeping with the Locals is bedacht door Marieke en Marileen Timmer, zusjes en allebei gek op rondreizen door prachtige, exotische landen. Marieke heeft in het toerisme en de hotellerie gewerkt, maar deed ook veel ontwikkelingswerk. Tijdens haar ontwikkelingswerk zag ze dat lokale ondernemers, dus niet de grote bedrijven, een enorme aanwinst zijn voor de economie van een land. Met hun harde werk zijn deze ondernemers ook een grote inspiratiebron voor de omgeving.

Met deze ervaring en passie voor ontwikkelingswerk, is Timmer aan de slag gegaan en heeft deze website opgericht. Je reserveert een hotel en het overgrote deel van die opbrengst gaat direct naar de eigenaar van het hotel. Deze eigenaar kan zo weer investeren in personeel, hun hotel en lokale producten. Plus, de eigenaren hoeven geen commissie aan deze site te betalen. Kortom, via deze site kun je de lokale bevolking echt een klein beetje helpen.

Het doel van Sleeping with the Locals is om op een duurzame wijze bij te dragen aan de lokale economie van een land. Je kunt op deze site hotels boeken in India, Guatemala, Panama Indonesië, Tanzania, Thailand, Servië, Brazilië en Sri Lanka. In de toekomst zullen er meer landen en hotel op de site te vinden zijn. Zelf ook een kijkje nemen op deze site? Dat kan hier: sleepingwiththelocals.nl

With Locals, I LikeLocal, Dooze 

De reisorganisaties geven elk een andere invulling aan deze behoeften. Zo verbindt Withlocals reizigers direct met ‘local hosts’ in Aziatische landen die diners, tours en activiteiten aanbieden.

I LikeLocal is een reisplatform dat reizigers de mogelijkheid biedt activiteiten te boeken bij locals in ontwikkelingslanden en Doozze richt zich vooral op een verblijf bij de lokale bevolking in Azië en Zuid-Amerika

Aan de Stegge verwacht dat zo’n 100.000 mensen dit jaar zo’n reis gaan ondernemen.

 

Lees ook:Hotels.com nu ook in andere talen
Lees ook:Nieuw bij Expedia: Reizen met punten
Lees ook:Nieuw in Amsterdam: Cycleswap
Lees ook:Safarisharing: Website betaalbare vakanties naar Afrika gelanceerd
Lees ook:Souldivers stuurt NMA op ANVR en reisorganisaties af

Geen reacties // Reageer