Op vakantie naar Turkije? Nieuwe paspoortregels

Ga je binnenkort op vakantie naar Turkije? Let dan goed op. Turkije heeft namelijk sinds 1 januari de regels voor reisdocumenten aangepast.

Vanaf 1 januari 2015 moeten Nederlanders die op vakantie naar Turkije gaan in het bezit zijn van een paspoort of ID-kaart, die na afloop van de visumperiode nog minimaal 60 dagen geldig is. Iedereen met de Nederlandse nationaliteit heeft voor Turkije een visum nodig. Het Turkse vakantievisum heeft een standaard geldigheidsduur van 180 dagen met een maximum verblijf van 90 dagen.

Een visum aanvragen voor Turkije aanvragen kan alleen nog maar online. Een visum rechtstreeks aanvragen via de ambassade is niet meer mogelijk. Een visum aanvragen doe je via deze site: evisa.gov.tr Een visum aanvragen kost 20 dollar per persoon, omgerekend is dat 17 euro per persoon.

Geen zin om zelf een visum aan te vragen of is je Engels niet helemaal perfect? Je kan een visum ook via visumcentrale.nl aanvragen. Naast de visumkosten betaal je dan nog 15 euro per persoon extra voor de bemiddelingskosten. Voordeel van deze site is dat het invulformulier in het Nederlands is en dat je met iDeal kan betalen.

Lees ook:Online visum Turkije nu ook in Nederlands beschikbaar
Lees ook:Op vakantie naar Canada? ETA-Visum voortaan verplicht
Lees ook:Reminder: ETA-Visum voor Canada vanaf 15 maart verplicht
Lees ook:(Reminder) Op vakantie naar Kenia? Visum voortaan online aanvragen
Lees ook:Op vakantie naar Egypte? Visum aanvragen bij ambassade

Geen reacties // Reageer