Reisadvies Israël aangescherpt: Reis niet naar grensgebied met Libanon

Verblijf je momenteel in Israël of ga je nog op vakantie naar dit mooie land? Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Israël aangescherpt. Buitenlandse Zaken adviseert reizigers met klem om niet naar het grensgebied met Libanon en Syrië te reizen.

In juli en augustus 2014 was er een gewapend conflict tussen Israël en militante groepen in de Gazastrook. Op 26 augustus 2014 kwamen de partijen een staakt-het-vuren overeen. Deze overeenkomst houdt tot nu toe stand. Op verschillende plaatsen in Israël, waaronder in Jeruzalem, zijn spanningen. Die komen tot uiting in demonstraties, rellen en terroristische aanslagen.

In het grensgebied van Israël met Libanon en Syrië vallen de laatste tijd vaak granaten en andere explosieven. Dit is het gevolg van terreuracties vanuit Libanon en de strijd tussen het Syrische leger en verschillende rebellengroepen op de Golanhoogte. Reis niet naar het grensgebied van Libanon en Syrië, ga er alleen heen als dit strikt noodzakelijk is. En ook dan is het opletten geblazen.

Ook in de Sinai zijn militante groepen actief. Er kunnen vanuit de Sinaï raketbeschietingen plaatsvinden. Je mag nog wel naar de Egyptische grens reizen, maar wees op je hoede.

Ook voor reizen in Israel zelf gelden veiligheidsrisico’s. Er worden regelmatig aanslagen gepleegd op plaatsen waar veel mensen komen en in het openbaar vervoer. Let dus daar goed op. Informeer naar de veiligheid ter plekke. Informeer ook naar de schuilkelders en ondergrondse parkeergarages. En naar wat je moet doen als er een luchtalarm afgaat.

Maak geen foto’s van militaire gebouwen, terreinen of objecten. Dit is verboden, of er nu een waarschuwingsbord staat of niet.

Lees ook:Isrealiers annuleren vakanties naar Turkije
Lees ook:Toerisme in Syrië met 75% teruggedrongen
Lees ook:Verhoogde terreurdreiging: Reisadvies Marokko aangescherpt
Lees ook:Reizen naar Israël opgeschort
Lees ook:Na reeks aanslagen: Buitenlandse Zaken roept op tot voorzichtigheid in Turkije

Geen reacties // Reageer