Droombaan: Corendon zoekt stewards/stewardessen

Stewardess. Voor velen een droombaan, maar deze droombanen liggen helaas niet voor het oprapen. Corendon Dutch Airlines is nu op zoek naar stewards/stewardessen.

Eisen

Corendon zoekt dames en heren vanaf 25 jaar, die uitstekend Nederlands, Engels en Frans kunnen schrijven en spreken en medisch geschikt zijn om te vliegen. Je moet in de buurt van de luchthaven van Brussel wonen, goed kunnen zwemmen en je moet minimaal een diploma voor mbo 4 hebben. De mannen moeten langer zijn dan 1,70 meter en vrouwen korter dan 1,65 meter worden niet aangenomen.

Turkije
Kun je nu heel goed Turks spreken en schrijven, dan staat er nog een vacaturen open. Corendon Airlines Turkey zoekt namelijk stewardessen op Schiphol die, naast Nederlands en Engels, ook vloeiend Turks kunnen spreken. Corendon wil deze stewardessen namelijk inzetten op vluchten van en naar Turkije.

Corendon

Corendon vliegt naar 40 landen en 160 luchthavens. Het bedrijf vervoert 2 miljoen reizigers en heeft 1 Boeing 737-300 en 9 Boeing 737-800. Voldoe je aan de eisen en wil je dolgraag stewardess worden? Schrijf dan een sollicitatiebrief en CV in het Engels, maak een leuke foto en ga naar deze site aviabanen, print het formulier uit, vul hem in en scan het formulier dan weer in en mail het formulier, je CV en sollicitatiebrief naar [email protected] en wie weet mag jij wel op gesprek komen!

Opleiding

Mocht je nu geluk hebben en je mag op gesprek komen, dan ben je nog niet zomaar aangenomen. Er gaan namelijk een heel leuk, interessant, maar ook zwaar proces aan vooraf. Heb je een goed gesprek gehad, dan ben je door naar de volgende ronde. Die ronde bestaat uit een pittige interne opleiding, bij Corendon duurt deze 3 weken. De opleiding bestaat meestal uit 2 onderdelen: veiligheid en service.

De veiligheid aan boord is de voornaamste taak van een steward(ess). In deze opleiding leer je wat je moet doen bij een noodlanding op het water en hoe je dit moet overleven, wat je moet doen bij een brand of als de cabinedruk ineens wegvalt. Nogmaals, de opleiding is zwaar, niet iedereen zal slagen en aangenomen worden.

Ikzelf wilde ook ooit stewardess worden. Ik twijfelde enorm tussen de opleidingen Luchtvaartdienstverlener en Toerisme. Ik heb Toerisme gestudeerd en tijdens die studie kreeg ik de mogelijkheid om Luchtvaartkunde erbij te doen. Heel interessant! Na het behalen van mijn diploma ging ik meteen op de receptie werken. Een paar jaar later begon het toch weer te kriebelen en net op dat moment zag ik een vacature van KLM staan. Zij zochten stewardessen. Na lang twijfelen toch een brief gestuurd, maar ik werd helaas niet uitgenodigd voor een gesprek. Maar niet geschoten is altijd mis. Ga jij je droom achterna en ga je een sollicitatiebrief sturen? Dan wens ik je veel succes!

Lees ook:Stewardess klust flink bij in toilet vliegtuig
Lees ook:Opmerkelijk: Rare regels voor stewardessen
Lees ook:Droombaan in de aanbieding: British Airways zoekt piloten en stewards
Lees ook:Stewardess verdacht van sex op grote hoogte met acteur
Lees ook:Stewardessen bedreigd door drugsbendes

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Droombaan: Corendon zoekt stewards/stewardessen

 1. Henk

  Dit betreft de Turkse Corendon Airlines en niet het Nederlandse Corendon Dutch Airlines…

    /  
  1. Lianne van Veen Auteur

   Dat klopt Henk. Er zijn 2 vacatures. De ene is van Corendon voor Brussel. De andere vacature is inderdaad Turkish Corendon Airlines, standplaats Schiphol. Maar bij deze vacature moeten de dames en heren vloeiend Turks kunnen spreken en schrijven.

   Ik zal de advertentie van Corendon Airlines Turkey ook even in het bericht zetten.

     /  

Comments are closed.