Voorjaarsvakantie: ANWB waarschuwt voor lange files richting wintersportgebieden

Dit weekend begint de voorjaarsvakantie in het zuiden van ons land. Voor de 1 een week vol optochten en carnaval, voor de ander een week vol ski- en sneeuwplezier. Nu wil iedereen natuurlijk zaterdagmiddag al op de piste staan en dus waarschuwt de ANWB nu al voor lange files naar de wintersportgebieden.

De ANWB verwacht dat er aankomende zaterdag, tussen 09.00 en 15.00 uur, lange files staan op de wegen richting de wintersportgebieden. Niet alleen Nederland heeft vakantie, ook een aantal regio’s in Duitsland hebben vakantie. Ook Scandinavië heeft vakantie. Er zijn dus veel wintersporters op weg naar de sneeuw dit weekend.

In Duitsland staan de langste files zaterdag rond Neurenberg, Ulm en München en de A7/B179 tussen Kempten in Duitsland en Reutte in Oostenrijk. In Oostenrijk loopt het vooral vast op de wegen richting de wintersportgebieden vanTirol, het Vorarlberg en het Salzburgerland. In Zwitserland is het rustig rijden op de A1 tussen Zürich en Bern  en d eA2 tussen Bazel en Chiasso voor de Gotthardtunnel.

Wil je de files vermijden, ga dan op vrijdag, zaterdagmiddag of zondag rijden. Ik kan alleen niet garanderen dat je geen files onderweg tegen zal komen. Don’t shoot the messenger und viel spass.

Een overzicht van alle knelpunten kan je hier bekijken: anwb.nl

 

Lees ook:Voorjaarsvakantie: Ook zaterdag weer lange files richting wintersportgebieden
Lees ook:Zomervakantie: ANWB waarschuwt voor lange files in Frankrijk zaterdag
Lees ook:Lange files op de Europese vakantieroutes
Lees ook:Kerst: Files in en naar de Alpen
Lees ook:Dit weekend: Files op weg naar de sneeuw

Geen reacties // Reageer