Nederlanders massaal op vakantie naar Cuba

Een maand geleden is het handelsembargo tussen Amerika en Cuba versoepeld. En opeens is het aantal boekingen naar Cuba verdubbeld. Nederlanders willen nog graag een keer van het oude Cuba genieten, voordat het misschien wel te laat is.

Na 60 jaar komt er deels een einde aan het embargo tussen Amerika en Cuba. Zo mochten Amerikanen niet naar Cuba reizen en mochten de landen geen handel met elkaar drijven. Maar nu gaan de VS en Cuba weer samenwerken. Het straatbeeld zal dus veranderen en Nederlanders boeken nog snel even een reisje naar het oude, vertrouwde Cuba, voordat het land helemaal verwesterd.

Een woordvoerster van reisorganisatie Tui International laat weten dat het echt niet zo snel zal gaan met de verwestering. Het zal nog jaren gaan duren voordat alle typische oldtimers ingeruild worden voor dure, moderne, hippe auto’s. Ook zullen de Mac en de KFC zich niet zo snel in dit land gaan vestigen. 

Maar desalniettemin willen de Nederlanders nog graag een naar het oude Cuba, waar het nog lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan en het land is blijven hangen in de jaren 50. Metro’s zijn er niet, internet is er haast niet en er is nog nergens een fastfoodketen. Ook heerst er veel armoede in het land. De Cubanen zelf staan nog niet op de banken te juichen, zij willen het eerst zien en dan pas geloven dat alles beter zal worden.

Bron: ad.nl 

Lees ook:JetBlue vliegt rechtstreeks van New York naar Cuba
Lees ook:Nieuwe regels: Amerikanen mogen weer naar Cuba reizen
Lees ook:Singlereizen Cuba – Groepsreizen Cuba – Singlereis Cuba – Groepsreis Cuba
Lees ook:Nieuw op Airbnb: Kamers huren in Cuba
Lees ook:Amerikanen mogen weer reizen naar Cuba

Geen reacties // Reageer