Piloten Germanwings gaan weer staken

staken

De piloten van Germanwings gaan staken. De piloten leggen morgen en vrijdag het werk neer, vliegtuigen blijven dus op de grond.

De piloten, die lid zijn van de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit, leggen het werk neer, omdat er een meningsverschil is tussen de piloten en directie van Lufthansa over de pensioenleeftijd. Lufthansa is het moederbedrijf van Germanwings. De 2 partijen braken eerder deze week de onderhandelingen af, een staking is dus het gevolg.

De staking begint om 24.00 uur woensdagnacht en duurt tot 24.00 uur vrijdagnacht. Het bedrijf denkt dat door deze staking de helft van alle vluchten zal uitvallen. Alle Germanwings-vluchten die vertrekken vanaf Duitse luchthavens zullen hinder ondervinden van de stakingen gedurende 48 uur. Germanwings is momenteel druk bezig om vrijwilligers en chartertoestellen te regelen en in te zetten. Het bedrijf hoopt zo dat de reiziger er weinig tot geen hinder van de staking zal ondervinden.

Vorig jaar voerden de piloten van Germanwings en moederbedrijf Lufthansa verschillende malen actie tegen de bezuinigingsplannen van het concern. In totaal werd er maar liefst 10 keer gestaakt. Dit is de 11e staking in een jaar tijd.

 

 

Lees ook:Piloten van Lufthansa gaan staken maar weten nog niet wanneer
Lees ook:Piloten Lufthansa gaan weer staken morgen
Lees ook:Piloten Air France gaan staken
Lees ook:Grootste staking ooit. Lufthansa probeert staking piloten te verbieden
Lees ook:Piloten Lufthansa gaan ook morgen staken

Geen reacties // Reageer