Voorjaarsvakantie: Miljoen Nederlanders op vakantie

wintersport

Vandaag start in een deel van ons land de voorjaarsvakantie. En deze voorjaarsvakantie blijft populair. Zo gaan veel Nederlanders een weekje op vakantie. Maar liefst 1,1 miljoen Hollanders gaan op reis. Volgens het NBTC Holland Marketing zijn dat er ongeveer evenveel als vorig jaar.

Van die 1,1 miljoen Nederlanders, viert een half miljoen de vakantie gewoon in Nederland. De vakantiegangers hebben massaal een bungalow op een bungalowpark geboekt. De bungalowparken doen dus goede zaken.

Last minute

De andere 600.000 gaan naar het buitenland, voornamelijk op wintersportvakantie. En de wintersporters hebben gewacht tot het laatste moment. Er worden namelijk nog veel vakanties last minute geboekt. De run op de aanbiedingen is opvallend groter dan vorig jaar. De wintersporters gaan het liefst skiën in Oostenrijk. Frankrijk volgt en Duitsland staat op de 3e plek.

Carnaval

De voorjaarsvakantie is voor de regio Zuid van 14 tot en met 22 februari. De regio’s Noord en Midden moeten nog een week wachten, zij hebben vakantie van 21 februari tot en met 1 maart. Voor de mensen in het Zuiden komt de vakantie precies op tijd. Zaterdag gaat de Carnaval weer van start en zo kunnen de mensen door feesten tot laat in de nacht, of in de ochtend.

Bron: Telegraaf.nl 

Lees ook:Voorjaarsvakantie: 1,2 miljoen Nederlanders op vakantie
Lees ook:Wintersport: 1 miljoen Nederlanders naar de sneeuw
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie deze zomer
Lees ook:1,1 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens krokus
Lees ook:Recordaantal toeristen naar Griekenland

Geen reacties // Reageer