Disneyparken Amerika peperduur

Vond ik een dagje naar Disneyland Parijs al duur, je legt al snel 60 euro neer voor een kaartje, in Amerika kunnen ze er ook wat van. Betaalde je in 1971 nog maar 3,50 dollar voor een dagje uit in Disneypark Magical Kingdom in Orlando, nu moet je vanaf vandaag 105 dollar betalen om het park in te komen. Omgerekend is dat meer dan 90 euro. Maar dan heb je wel wat natuurlijk.

In 1971 opende Magical Kingdom zijn deuren en moest je 3,50 dollar entree betalen. En dat was toen alleen nog maar voor de entree, bezoekers moesten nog wel apart voor elke attractie betalen, wat natuurlijk nu niet meer zo is.

De andere Disneyparken in Amerika blijven met hun entreeprijs net onder de 100 euro, hier moet je tussen de 97 en 99 euro betalen om binnen te komen. De prijzen zijn zo duur omdat, onder andere, de parken nieuwe attracties kregen. Voor Disney was dat een investering van 7 miljard euro in 5 jaar. Probeer dat maar eens snel terug te verdienen.

Een woordvoerder van Disney laat weten dat je entreekaartje wel goedkoper kan. De gast moet dan gewoon meerdaagse tickets kopen, dan valt de prijs wel mee. Voor 2 dagen betaal je 96 dollar. Wil je 5 dagen in het park verblijven, dan betaal je maar 63 dollar.

Lees ook:Goedkoper vliegticket, maar wel betalen per koffer
Lees ook:Cambodja verdubbelt entreeprijzen tempels Angkor Wat
Lees ook:Backpacken in Australië steeds duurder
Lees ook:Disney verbiedt selfiesticks in alle parken
Lees ook:Europa-Park in Duitsland verbiedt selfiesticks in attracties

Geen reacties // Reageer