Vliegtuig naast de baan: Duizenden passagiers vast in Nepal

Gisteren belandde een vliegtuig van Turkish Airlines niet op, maar naast de landingsbaan op het vliegveld van Kathmandu in Nepal. Je zou denken dat de autoriteiten het vliegtuig direct weg konden slepen, maar dat is nog steeds niet gelukt. Het vliegveld is nog steeds gesloten, passagiers kunnen geen kant op.

Gesloten

De Nepalese autoriteiten hebben gebeld met de Indiase luchtmacht en de luchtmacht heeft weer experts en uitrusting naar het vliegveld gestuurd. Ze hopen dat het vliegtuig snel kan worden verplaatst, zodat de luchthaven weer open kan. Internationale vluchten zijn opgeschort tot vrijdag 10 uur. Door deze sluiting zitten er nu zo’n 12.000 passagiers vast in Nepal. En dat aantal loopt snel op, want het toeristisch seizoen in Nepal is net begonnen.

Evacuatie

Het vliegtuig had 224 passagiers aan boord. Het vliegtuig moest landen in dichte mist. Door de gladheid schoof het toestel door en kwam neer op zijn neus. Het vliegtuig is daarna geëvacueerd, passagiers moesten via de glijbaan het vliegtuig uit. Passagiers die al vaste grond onder de voeten hadden, besloten om de evacuatie te filmen. En dat filmpje kun je hier zien: http://youtu.be/ypoc5BUmYNE

Bron: HLN.be/Metronieuws.nl 

Lees ook:Vliegveld Nepal na 4 dagen weer open
Lees ook:Sneeuwleed: Vliegveld LaGuardia in New York dicht na ongeluk met vliegtuig
Lees ook:Toestel British Airways in brand in Las Vegas
Lees ook:Passagiers Allegiant Air verlaten vliegtuig via vleugel na vreemde geur
Lees ook:Air Berlin vliegtuig slipt van startbaan in Dortmund

Geen reacties // Reageer