Reisadvies China aangepast: Pas op voor onofficiële gidsen

Ga jij op vakantie of ben jij op vakantie in China? Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor dit land aangepast. Het ministerie waarschuwt namelijk om niet op pad te gaan met mensen die zich voordoen als gids, maar dit helemaal niet zijn.

Soms bieden Chinese jongeren die goed Engels spreken hun diensten aan als gids. Zij willen je dan helpen met het bezoeken van bijvoorbeeld een thee-ceremonie of een museum. Ook komt het voor dat mensen die je toevallig ontmoet, je naar een (thee)winkel, massagesalon of bar wil leiden. Dergelijke uitstapjes eindigen soms met een hoge rekening, die je dan contant, met je bankkaart of met je creditcard moet betalen. Weiger je om dit te betalen, dan kan je bedreigd worden, met of zonder geweld. Foute boel dus.

En als je wordt bedreigd, doe dan aangifte bij de Chinese politie. Het ministerie waarschuwt ook voor spooktaxi’s. Ben je alleen en heb je s’nachts vervoerd nodig? Neem dan altijd een officiële taxi, die kan je herkennen aan het taxibordje en de meter. Vraag ook altijd om een bonnetje met het taxinummer. Dit bewijs heeft de politie nodig, mocht je een klacht willen indienen. Je voorkomt zo een hoop discussie over de ritprijs.

 

Lees ook:Niet onveilig gevoeld in Dominicaanse Republiek
Lees ook:Reisadvies Griekenland aangescherpt: Blijf uit de buurt van demonstraties
Lees ook:Reisadvies gewijzigd: Reis niet alleen door Peru
Lees ook:Reisadvies El Salvador aangepast: Mijd het openbaar vervoer
Lees ook:Chinese reisleider steekt 20 toeristen neer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reisadvies China aangepast: Pas op voor onofficiële gidsen

  1. Rondreizen

    Goed artikel. Kiezen voor een georganiseerde reis neemt dit gevaar weg.

      /  

Comments are closed.