Boekenweek 2015: Gratis reizen met de trein op zondag 15 maart

Gisteren vond het jaarlijkse Boekenbal plaats in Amsterdam. En het Boekenbal was ook direct de start van de Boekenweek. Van 7 tot en met 15 maart is alweer de 80e Boekenweek. Tijdens de Boekenweek vinden er vele leuke activiteiten plaats. Veel bedrijven doen mee en ook de NS is weer van de partij.

Op zondag 15 maart mag je namelijk gratis met de trein door Nederland reizen. Je moet alleen wel het boekenweekgeschenk bij je hebben. Dit jaar is het boekenweekgeschenk geschreven door Dimitri Verhulst. Het boek heet De zomer hou je ook niet tegen. Dit boek krijg je cadeau bij de boekhandel, als je tijdens de Boekenweek voor € 12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt. Op 15 maart is dit boek dan je NS Dagkaart ter waarde van € 50,80.

Het Boekenweekgeschenk is je treinkaartje en is geldig voor 1 persoon in de 2e klas. Gratis reizen kan in de treinen van NS en NS International, Arriva, Connexxion, Breng, Syntus en Veolia. Het boek is niet geldig in de Thalys, maar is wel geldig op binnenlandse trajecten in IC Brussel, IC Berlijn en ICE. Voor Intercity Direct is geen toeslag verschuldigd.

Reis je met het Boekenweekgeschenk, dan hoef je niet in- en uit te checken. Zijn alle poorten gesloten, dan kun je met de vierkante barcode op de achterzijde van het boek een poortje openen door deze voor de barcodelezer te houden.

Wil je meer weten over de Boekenweek? Ga dan naar deze site: boekenweek.nl

 

Lees ook:Boekenweek 2017: Gratis met de trein reizen op zondag 2 april
Lees ook:Gratis reizen met boekenweekgeschenk
Lees ook:Boekenweek: Kwart miljoen Nederlanders reizen gratis met de trein
Lees ook:Zondag: Gratis reizen met de trein met je boekenweekgeschenk
Lees ook:Boekenweek 2017: 250.000 reizigers reizen gratis met de trein

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Boekenweek 2015: Gratis reizen met de trein op zondag 15 maart

 1. Peter Stöve

  Vandaag in de Volkskrant:
  http://www.volkskrant.nl/economie/spugen-uitschelden-en-intimideren-ns-medewerkers-zijn-het-zat~a3892012/
  Zullen wij eens laten zien dat deze ‘hufters’ de uitzondering zijn, en dat vriendelijk met elkaar omgaan de regel is? Dan doe ik de volgende oproep:
  A.s zondag krijgt iedere conducteur en/of machinist die mijn vrouw en ik tegenkomen iets lekkers, en in ieder geval een vriendelijk woord. We roepen iedereen op die zondag óók gaat treinen om hetzelfde te doen! Deel deze oproep met zoveel mogelijk mensen, zodat alle NS’ers, Arrivisten, Connexxioten, Brengers, Syntusizers en Veolianen zondag kunnen meemaken dat ze in ieder geval door alle boekenlezers op handen gedragen worden.

    /  
 2. Lianne van Veen Auteur

  Hallo Peter,

  Wat een mooi initiatief, dit zou dus iedereen moeten doen.

    /  

Comments are closed.