Vliegveld Nepal na 4 dagen weer open

Woensdag belandde een vliegtuig van Turkish Airlines niet op, maar naast de landingsbaan op het vliegveld van Kathmandu in Nepal. Er was maar 1 baan, het vliegveld ging op slot en medewerkers probeerden het vliegtuig weer op de baan te krijgen. Pas 4 dagen later was de klus geklaard en kon het enige internationale vliegveld van Nepal weer open.

Het toestel miste de baan en kwam tussen de landingsbaan en de taxibaan in het gras tot stilstand. Het vliegtuig had 224 passagiers aan boord en moest landen in dichte mist. Door de gladheid schoof het toestel door en kwam neer op zijn neus. Het vliegtuig is daarna geëvacueerd, passagiers moesten via de glijbaan het vliegtuig uit.

Het vliegtuig mocht dan niet op de baan staan, de vleugel en staart blokkeerden nog wel de baan. Het vliegveld ging op slot, Nepalese autoriteiten kregen het vliegtuig maar niet van het gras af. De Indiase luchtmacht werd ingeschakeld om te helpen. Ondertussen konden passagiers, die op hun vlucht zaten te wachten, geen kant op. Een klein deel besloot om via land naar India te reizen en daar met het vliegtuig verder te reizen. Een groot deel bleef echter wachten totdat ze hun reis weer konden vervolgen.

Pas na 85 uur, bijna 4 dagen, kon het vliegtuig weggesleept worden, was de baan weer vrij en ging het vliegveld weer open.

Bron: upinthesky.nl 

Lees ook:Vliegtuig naast de baan: Duizenden passagiers vast in Nepal
Lees ook:Sneeuwleed: Vliegveld LaGuardia in New York dicht na ongeluk met vliegtuig
Lees ook:RyanAir toestel van de landingsbaan, 186 gewonden
Lees ook:Aswolk Bali: Denpasar Airport weer gesloten
Lees ook:200 boze Belgische toeristen krijgen 600 euro compensatie na 45 uur vertraging

Geen reacties // Reageer