Nieuw op Airbnb: Kamers huren in Cuba

Goed nieuws voor Amerikanen die naar Cuba willen reizen. Zij kunnen vanaf vandaag ook een kamer via Airbnb boeken. Als een van de eerste Amerikaanse bedrijven is de verhuursite nu ook in het land actief.

Na 60 jaar embargo mogen Amerikanen weer naar Cuba reizen. Door een embargo tussen de landen was dit al die tijd niet mogelijk. Het embargo is er nog, maar de 2 landen zijn bezig om de banden te herstellen. Ook bedrijven uit Amerika mogen nu weer handel drijven met Cuba. Dus ook Airbnb, die vanaf vandaag overnachtingen in Cuba mag aanbieden.

En Airbnb is direct goed op dreef, er staan meteen al zo’n 1000 huizen en kamers op de particuliere verhuursite. Airbnb zegt daarbij gebruik te maken van het brede netwerk van private verblijven, casas particulares, die al beschikbaar worden gesteld aan toeristen.

Maar mocht je nu zelf ook een kamer in Havana via Airbnb willen boeken? Dat kan helaas nog niet. Alleen Amerikanen kunnen een Cubaanse kamer huren. Maar wie weet mag de rest van de wereld straks ook wel een kamer via Airbnb boeken.

Bron: NOS.nl 

 

 

Lees ook:Nieuwe regels: Amerikanen mogen weer naar Cuba reizen
Lees ook:JetBlue vliegt rechtstreeks van New York naar Cuba
Lees ook:Amerikanen massaal op vakantie naar Cuba
Lees ook:Amerikanen mogen weer reizen naar Cuba
Lees ook:Nederlanders massaal op vakantie naar Cuba

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuw op Airbnb: Kamers huren in Cuba

 1. Loiuis Schoonbrood

  Het lukt me niet om via air.bnb een kamer te boeken in Cuba. Recentelijk op nieuw geprobeerd.

  Heeft iemand een tip, hoe ik dit gerealiseerd kan krijgen?

  Alvast bedankt

    /  
  1. Lianne van Veen Auteur

   Hoi Loiuis,

   Als je in Nederland woont, kan dat ook niet. Alleen Amerikanen kunnen via Airbnb een kamer boeken. Dat is jammer, maar misschien mag de rest van de wereld straks ook wel een kamer boeken. Let’s hope so!

     /  

Comments are closed.