Pasen: Minder toeristen in Nederland

Ons land is dit weekend weer overspoeld met toeristen uit het buitenland. Ze kwamen met velen, maar vorig jaar kwamen er toch meer mensen bij ons over de vloer.

Dit jaar kwamen er maar liefst 850.000 buitenlanders naar ons land. Vorig jaar waren dat er nog 900.000, een verschil van 50.000. Het overgrote deel van de mensen kwam, net als voorgaande jaren, uit Duitsland. Er kwamen ook veel toeristen uit België, Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië.  NBTC Holland Marketing laat ook weten dat er, naast Belgen en Duitsers, vooral veel Chinezen en Russen naar ons land kwamen.

De toeristen gingen vooral naar de kust, de Bollenstreek en ze bezochten ook de grote steden. Vooral de Keukenhof was populair, daar stonden dan ook lange files. De toeristen sliepen voornamelijk in hotels en bungalows.

En de Nederlanders zelf? Die gingen natuurlijk ook op vakantie. 500.000 Nederlanders gingen op vakantie, daarvan bleven er 300.000 in eigen land en staken de overige 200.000 de grens over. Pasen is natuurlijk ook de ideale tijd om een dagje weg te gaan en dat deden de toeristen en wij Nederlanders dan ook massaal. Nederlanders ondernamen zo’n 25 miljoen uitjes in eigen land. Alle bezoekers samen besteedden met Pasen 650 miljoen euro in Nederland. 500 miljoen door de Nederlanders zelf en ongeveer 150 miljoen door de buitenlandse toeristen.

Bron: AD.nl 

 

Lees ook:Minder paastoeristen dan in 2011
Lees ook:Pasen: 400.000 Nederlanders op vakantie
Lees ook:Pasen: 950.000 toeristen naar Nederland
Lees ook:Egypte trekt weer meer toeristen
Lees ook:Helft Nederlanders blijft in eigen land

Geen reacties // Reageer