China komt met zwarte lijst lastige Chinese toeristen

In januari kwam het nieuws naar buiten dat China helemaal klaar is met lastige Chinese passagiers in het vliegtuig. De regering wil graag een zwarte lijst opstellen met lastige passagiers erop. Nu gaan de autoriteiten nog een stapje verder. China gaat namelijk een zwarte lijst opstellen met Chinezen die zich misdragen in het buitenland.

De Chinezen misdragen zich nogal eens als ze in het buitenland zijn. China komt dan negatief in het nieuws en dat wil de regering niet meer. De Chinese Nationale Toerisme Administratie gaat daarom een databank aanleggen met toeristische probleemgevallen. De politie, douane en banken hebben toegang tot deze databank.

Toeristen die zich asociaal gedragen in het openbaar vervoer, publieke- en privé-eigendommen beschadigen, geen respect hebben voor de lokale gewoontes, historische exposities saboteren of zich inlaten met gokken en pornografische activiteiten komen op de lijst te staan. Staat een Chinees op de lijst, dan blijven ze daar ook 2 jaar in. De Chinees moet zich gedragen en zich aan de regels houden als ze in een ander land zijn.

In 2013 gaf China nog een gids voor goede manieren uit. In dit boekje werden Chinezen geadviseerd om niet langer in het zwembad te plassen of reddingsvesten uit vliegtuigen te jatten.

Bron: HLN.be

Lees ook:Lastige Chinese passagiers: Chinese luchtvaartmaatschappijen voeren zwarte lijst in
Lees ook:Chinese media in actie tegen vieze toerist
Lees ook:Piloten willen Europese zwarte lijst lastige passagiers
Lees ook:Foutje: Chinese passagier opent vliegtuigdeur voor wat frisse lucht
Lees ook:“Whele do you come flom?” Verbod op slecht Engels spreken in China!

Geen reacties // Reageer