Aardbeving Nepal: Djoser annuleert groepsreizen en Nederlanders vermist

Zaterdag werd Nepal getroffen door een allesverwoestende aardbeving. Hoofdstad Kathmandu ligt in puin, er zijn veel doden, gewonden en vermisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseerde met klem om niet naar het land te reizen.

De aardbeving van 7,8 op de Schaal van Rigter was de ergste en grootste in zeker 80 jaar tijd. De ravage is enorm en reddingswerkers zetten alles op alles om overlevenden uit het puin te redden. Tijdens de aardbeving verbleven er ongeveer 500 Nederlanders in Nepal. 12 Nederlanders zijn lichtgewond geraakt. De alarmcentrale SOS International heeft met iedereen contact opgenomen, maar van 5 Nederlanders is het lot nog onduidelijk. Inmiddels zijn 40 Nederlanders weer terug in Nederland. De rest volgt zo snel mogelijk.

Reisorganisatie Djoser heeft inmiddels 3 groepsreizen naar Nepal geannuleerd. Deze week zouden er 2 groepsreizen vertrekken naar onder meer Nepal en volgende week zou een groepsreis naar Nepal en Tibet vertrekken. Een woordvoerder laat aan Tripnieuws.nl weten dat de route van Tibet naar Nepal door de aardbeving onbegaanbaar is geworden. Reizigers krijgen hun geld terug of kunnen een alternatieve bestemming kiezen.

Nederlanders wordt op dit moment afgeraden om naar Nepal te reizen. Wie zich op dit moment op een veilige plaats in Nepal bevindt, wordt door het ministerie geadviseerd daar te blijven en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten te volgen. Wie in nood verkeert kan zich laten registreren, als diegene daar de middelen voor heeft.

Lees ook:Reisadvies na zware aardbeving aangepast: Reis niet naar Nepal
Lees ook:Aardbeving Nepal: Kathmandu Airport kan vluchten niet aan, nog 23 Nederlanders vermist
Lees ook:Reisadvies aangepast: Reizen naar Zuid-Nepal weer mogelijk
Lees ook:Nog 18 Nederlandse toeristen vermist op Haiti
Lees ook:Alle vermiste Nederlanders in Chili terecht

Geen reacties // Reageer