Discriminatie? Europa sleept Duitsland voor de rechter om tolplannen

Vanaf 1 januari gaat Duitsland tol heffen. We moeten dan een vignet aanschaffen voordat we over de Duitse wegen mogen rijden. Althans, dat willen de Duitsers graag. Maar als het aan de Europese Commissie ligt gaat het hele feestje niet door.

De Europese Commissie gaat namelijk juridische stappen ondernemen tegen deze plannen. Volgens de Commissie zijn de Duitse plannen in strijd met de Europese regels. De tolheffing zou namelijk buitenlandse automobilisten discrimineren en dat mag niet.

De tol gaat volgend jaar in en buitenlanders moeten allemaal een vignet aanschaffen voor 10 dagen. Schone auto’s betalen 5 euro, oudere auto’s moeten 15 euro betalen. De Duitsers moeten een jaarvignet aanschaffen, maar worden volledig gecompenseerd via een verlaging van de wegenbelasting. Het kost de Duitsers dus helemaal niks en dat kan natuurlijk niet.

De Europese Commissie vindt dat discriminatie en wil Duitsland nu voor de rechter slepen. Wanneer de 2 voor de rechter staan is nog niet bekend, de Duitse wettekst over deze tolplannen is nog niet openbaar gemaakt. Als de Duitsers een beetje snel zijn, en dat kunnen ze wel met autorijden, kan de commissie nog voor de zomer een rechtszaak aanspannen bij het Europees Hof van Justitie.

Bron: Die Welt

 

Lees ook:Duitse tolplannen 1 jaar uitgesteld
Lees ook:Duitse tolplannen gaan door, Nederland en Oostenrijk naar de rechter
Lees ook:Duitse tolplannen gaan door
Lees ook:Nicht so toll: Duitse tolplannen gaan definitief door
Lees ook:ANWB niet blij met nieuwe Duitse tolplannen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Discriminatie? Europa sleept Duitsland voor de rechter om tolplannen

 1. Thomas van Kooten

  En hoe zit het met de mensen die aan de grens wonen en daarom vaak in Duitsland (moeten) zijn?

    /  
  1. Lianne van Veen Auteur

   Hoi Thomas,

   Ik denk dat je dan net als de Duitsers een jaarvignet moet kopen. Je krijgt dan alleen helaas geen compensatie. Maar wie weet beslist de rechter straks anders en gaat het hele Duitse feestje helemaal niet door.

     /  

Comments are closed.