Grenzen Noord-Korea weer open voor buitenlandse toeristen

Noord-Korea was vorig jaar bang voor een uitbraak van ebola en nam dan ook drastische maatregelingen. In oktober 2014 sloot de regering van Noord-Korea de grenzen. Buitenlandse bezoekers mochten het land niet meer in. Maar de grenzen zijn nu weer open en toeristen zijn meer dan welkom.

In de tussentijd heeft het communistische land geïnvesteerd in toeristische attracties en faciliteiten. Zo zijn er tientallen hotels uit de grond gestampt en zijn er flink wat restaurants gebouwd. En ook het internationale vliegveld van Pyongyang is volledig verbouwd en wordt naar verwachting in juni in gebruik genomen. En de havenstad Wonsan heeft nu een compleet luxe wintersportgebied, want skiën, dat kan ook in dit land.

De hoofdstad Pyongyang heeft er een aantal nieuwe attracties bij. Zo is er nu een higtech schietbaan geopend, waar je met laserguns op nep-tijgers kunnen schieten. Ook kun je met echte kogels fazanten neerschieten. De vogels die zijn geschoten, kunnen ter plekke worden bereid om in het restaurant op te eten.

De verheid hoopt met deze investeringen meer toeristen binnen te halen. Vorig jaar kwamen er 100.000 toeristen naar dit land, dat waren voornamelijk Chinezen. Noord-Korea wil nu ook meer Westerse toeristen aantrekken. Over 5 jaar willen ze 2 miljoen toeristen per jaar ontvangen.

Mocht je nu beslissen om een tripje naar Noord-Korea te maken, dan zal je rekening moeten houden met het strenge regime. Je zal voortdurend in de gaten worden gehouden, mag niet met de lokale bevolking praten en je mag alleen maar met een groep onder leiding van een strenge gids reizen. Kom je buiten de speciale toeristengebieden, dan zal je zwaar gestraft worden. In 2008 werd een vrouw nog doodgeschoten omdat ze zich niet aan de regels hield.

Ben je benieuwd naar het land? Floortje ging je voor. Het fragment kan je hier bekijken: https://youtu.be/2XwWSVari0A

Bron: NOS.nl 

Lees ook:Noord-Korea blokkeert social media voor toeristen
Lees ook:Egypte trekt weer meer toeristen
Lees ook:Gratis MERS-verzekering voor toeristen in Zuid-Korea
Lees ook:Bouw Noord-Korea’s grootste hotel na 25 jaar bijna klaar
Lees ook:Air Koryo is slechtste luchtvaartmaatschappij ter wereld

Geen reacties // Reageer