Toeristische sector Zuid-Afrika vreest minder toeristen door nieuwe visumregels

Sinds maandag zijn de visumregels voor ouders die met een minderjarig kind naar Zuid-Afrika reizen strenger geworden. De toeristische sector is nu bang dat deze nieuwe regels de toeristen afschrikt en dat toeristen straks voor een andere bestemming kiezen.

De regering van Zuid-Afrika wil graag mensenhandel en kinderontvoeringen tegengaan en heeft vanaf 1 juni nieuwe, strengere immigratieregels ingevoerd. Volgens de nieuwe wet moeten ouders die met hun kinderen naar Zuid-Afrika willen reizen, onder andere in het bezit zijn van een origineel geboortecertificaat waarop de gegevens van de ouders staan vermeld. Het gaat hier niet om het gemeentelijke uittreksel, maar om de officiële geboorteakte. Ouders moeten ook in het bezit zijn van een internationaal Engels uittreksel van dit document. Ook de geboorteakte moet in het Engels zijn.

Ook als het kind alleen of met opa en oma op reis gaat, moet het kind stapels formulieren meenemen. De toeristische sector is bang dat de nieuwe regels alleen maar averechts zullen werken en dat toeristen voor andere bestemmingen gaan kiezen. De sector trekt al maanden aan de bel en overweegt nu om de regering voor de rechter te slepen.

Bron: HLN.be 

 

Lees ook:Op vakantie naar Zuid-Afrika? Strengere visumregels voor ouders met minderjarig kind
Lees ook:Weinig paspoorten aangevraagd voor kinderen
Lees ook:Jouw Zuid-Afrika: South African Tourism lanceert nieuwe campagne
Lees ook:Australië voert backpackertax in
Lees ook:Mexicaanse griep in Nederland

Geen reacties // Reageer