Op vakantie naar Indonesië? Geen visum meer nodig!

Ga je binnenkort op vakantie naar Indonesië? Dan heb ik goed nieuws voor je! Je hoeft namelijk helemaal geen visum meer te kopen om het land binnen te komen en dat scheelt tijd en natuurlijk ook geld.

Wij Nederlanders moesten eerst bij aankomst op het vliegveld een visum aanschaffen om Indonesië binnen te komen. Met dat visum, waar je ook nog eens 30 euro voor moest betalen, kon je een maand lang in het land verblijven. En die visum moest je dan ook nog eens contant betalen, in briefgeld. Een heel gedoe natuurlijk als je dat niet weet.

De regering van Indonesië heeft nu laten weten dat toeristen uit dertig verschillende landen geen visum meer nodig hebben om het land binnen te komen. Toeristen mogen vanaf nu 30 dagen in het land blijven zonder het document.

De 30 landen zijn Oostenrijk, Bahrein, België, Groot-Brittanië, Canada, China, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Japan, Koeweit, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oman, Polen, Qatar, Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten en de VS.

Doordat deze landen vrijgesteld zijn van visum, hoopt Indonesië meer toeristen naar het land te trekken.

Bron: HLN.be 

 

Lees ook:Visum voor Indonesië langer geldig
Lees ook:Op vakantie naar Canada? ETA-Visum voortaan verplicht
Lees ook:Online visum Turkije nu ook in Nederlands beschikbaar
Lees ook:Reminder: ETA-Visum voor Canada vanaf 15 maart verplicht
Lees ook:Visum voor Jemen niet meer aan de grens te krijgen

Geen reacties // Reageer