Duitse tolplannen 1 jaar uitgesteld

Duitsland had grote tolplannen. Volgend jaar gaat iedereen tol moeten betalen voor de Duitse snelwegen. Met de nadruk op gaat, want de invoering van deze tol is met 1 jaar uitgesteld. En komt van uitstel niet meestal afstel?

De Duitse minister van Verkeer Alex Dobrindt heeft aan het Duitse blad Bild laten weten dat hij wacht tot 2017 met de invoering van de tolheffing. Aanleiding van dit uitstel is dat de Europese Commissie Duitsland voor de rechter wil slepen. Zij vinden de tolplannen discriminerend en wil onderzoeken of deze plannen in strijd zijn met de Europese regels. De tolheffing zou namelijk buitenlandse automobilisten discrimineren en dat mag niet.

Buitenlanders die door Duitsland rijden moeten namelijk allemaal een vignet aanschaffen voor 10 dagen. Schone auto’s betalen 5 euro, oudere auto’s moeten 15 euro betalen. De Duitsers moeten een jaarvignet aanschaffen, maar worden volledig gecompenseerd via een verlaging van de wegenbelasting. Het kost de Duitsers dus helemaal niks en dat kan natuurlijk niet.

De Bondsraad was ook eerst tegen deze tolplannen, maar heeft de plannen inmiddels goedgekeurd. President Gauck heeft de wet inmiddels ondertekent, maar het is nu onzeker of de plannen nog doorgaan. De minister zelf is niet van plan om de plannen voorgoed in de ijskast te zetten, hij is van mening dat er niemand door deze tolplannen gediscrimineerd zal worden. Wanneer de Europese Commissie een rechtszaak zal starten, is nog niet bekend.

 

Lees ook:Discriminatie? Europa sleept Duitsland voor de rechter om tolplannen
Lees ook:Duitse tolplannen gaan door, Nederland en Oostenrijk naar de rechter
Lees ook:ANWB niet blij met nieuwe Duitse tolplannen
Lees ook:Duitse tolplannen gaan door
Lees ook:Nicht so toll: Duitsland gaat akkoord met nieuwe tolplannen

Geen reacties // Reageer