Reisadvies aangepast: Reizen naar Zuid-Nepal weer mogelijk

Op 25 april 2015 vond in Nepal een zware aardbeving plaats. Het epicentrum van de beving lag bij de plaats Gorkha, tussen Kathmandu en Pokhara. De schade was groot in het land en het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaf direct een negatief reisadvies af voor het land. Het ministerie heeft gisteren het reisadvies voor Nepal aangepast.

Bijna 3 maanden na de aardbeving kunnen toeristen weer naar het zuiden van Nepal reizen. Zo mogen toeristen weer naar Kathmandu reizen om de berg te beklimmen en ook andere populaire plekken zijn weer begaanbaar en veilig voor toeristen.

Het ministerie heeft het advies dan wel aangepast, Buitenlandse Zaken waarschuwt nog wel voor naschokken en een verhoogd risico op verdere aardverschuivingen en lawines. Ook is de moesson nu aan de gang in het land, deze periode duurt van half juni tot half september. In deze periode kunnen ook aardverschuivingen ontstaan.

 

Lees ook:Reisadvies aangepast: Reizen naar Noord-Nepal weer mogelijk
Lees ook:Nepal Now: Nepal lanceert nieuwe toeristencampagne
Lees ook:Reisadvies na zware aardbeving aangepast: Reis niet naar Nepal
Lees ook:Aardbeving Nepal: Djoser annuleert groepsreizen en Nederlanders vermist
Lees ook:Na aardbeving: Bergbeklimmers mogen Mount Everest weer beklimmen

Geen reacties // Reageer