Zwarte Zaterdag: Weer filerijden op Europese wegen

file

Het was afgelopen zaterdag al erg druk op de wegen in Europa. Het was filerijden in Frankrijk en Duitsland en ook deze zaterdag zal dat niet anders zijn.  De ANWB verwacht dan lange files richting het zuiden van Europa. Hieronder een lijstje met de knelpunten.

Frankrijk
De Franse verkeerspolitie waarschuwt voor een tweede zwarte zaterdag in Zuid-Frankrijk. Vanaf 07.00 uur zullen de wegen volstromen en het drukste moment wordt rond 12.30 uur verwacht. De route door de Rhônevallei (A7) is het belangrijkste knelpunt. De problemen zijn het grootst rond Valence, ten zuiden van Lyon. In het westen van Frankrijk loopt het verkeer, net als afgelopen zaterdag, vast bij de tolstations op de A10 Parijs – Orléans – Spaanse grens. Ook de routes  door het midden van Frankrijk over de A71/A75 (Clermont-Ferrand) bieden geen soelaas. Daar kwamen vakantiegangers afgelopen weekend ook in de file terecht en dat zal komende zaterdag niet anders zijn.

Duitsland
Op de Duitse Autobahnen verwachten we lange files op de A3/A9 Frankfurt-Neurenberg – München en op de A8 München – Salzburg. In het noorden is de vertraging het grootst rond Bremen en Hamburg op de A1/A7.

Oostenrijk/Zwitserland/Italië 
In Oostenrijk is er zaterdag veel vakantieverkeer onderweg  op de A10/A11 Salzburg richting Slovenië met als grootste knelpunt de Karawankentunnel. Ook voor de Sint Gotthardtunnel (A2) in Zwitserland zal de wachttijd opnieuw  oplopen tot twee uur, vooral vanuit het zuiden door terugkerend vakantieverkeer. Belangrijkste knelpunten in Italië zijn de A14 bij Bologna richting zuiden en de A22 bij Trento.

En mocht je dit weekend weer terug naar huis rijden, doe dat dan of op vrijdag of op maandag, want de ANWB verwacht ook lange files richting het noorden op zowel zaterdag als zondag.

Bron: ANWB.nl 

 

 

Lees ook:Dit weekend: Opnieuw lange files in Europa
Lees ook:Zwarte zaterdag: Files en extra reistijd op Franse snelwegen
Lees ook:Dit weekend: VID en ANWB waarschuwen voor lange files op Europese wegen
Lees ook:Zomervakantie: ANWB waarschuwt voor lange files in Frankrijk zaterdag
Lees ook:Vrijdag: Verkeersdrukte door lang Pinksterweekend

Geen reacties // Reageer