Handdoekje leggen: Spaanse strandpolitie deelt boetes uit

Niet alleen toeristen bij hotelzwembaden hebben er last van. Ook op het strand in Spanje is het al aan de gang. Een Spaanse badplaats heeft zelfs al een speciale strandpolitie in het leven geroepen om boetes uit te delen.

Handdoekterreur

Ik heb het hier over het populaire, maar zeer irritante handdoekje leggen. Handdoekje leggen? Wat is dat? Nou, dit is handdoekje leggen: Hotelgasten staan vaak al voor dag en dauw op om een ligbed bij het zwembad te reserveren en leggen dan een handdoek neer op het ligbedje. Daarna gaan gasten vaak nog ontbijten, douchen of gaan zelfs op excursie en komen daarna, dus uren later, terug om nog even van het ligbed gebruik te maken. Gevolg: Veel handdoeken, weinig tot geen mensen in het zwembad en gasten die geen bedje hebben gereserveerd, maar niet bij het zwembad kunnen liggen, dus maar ergens anders moeten liggen of zitten. En dat veroorzaakt weer een hoop irritatie en scheldpartijen.

Strandpolitie

Maar niet alleen hotels hebben hier last van, vakantiegangers houden ook massaal strandstoelen en parasols bezet op het strand. Het is zelfs zo erg dat de Spaanse badplaats Torrox, aan de Costa del Sol, een speciale strandpolitie heeft ingesteld die gaat speuren naar strandstoelen die al uren onterecht bezet zijn met een handdoekje, maar zonder eigenaar.

Boete

De politie speurt naar vakantiegangers die al vroeg in de morgen een handdoekje op een strandstoel leggen, maar pas uren later weer tevoorschijn komen om op de strandstoel te liggen. De politie neemt de handdoeken mee en de vakantieganger kan de handdoek weer ophalen bij de politie, maar dan moet hij of zij wel eerst een boete van maar liefst 30 euro betalen. Je zou denken dat de meeste mensen die handdoek niet meer zouden ophalen, maar volgens een lokale krant komt de helft bij de politie om de handdoek weer op te halen en betalen de boete ook gewoon.

Bron: Travmagazine.nl 

Lees ook:Handdoekterreur: Italiaanse kustwacht deelt boetes uit aan toeristen
Lees ook:Duitsers pikken strandstoelen online in
Lees ook:Allemaal beestjes: Keverplaag op stranden Buenos Aires
Lees ook:Hoe krijg je ruzie met een Duitser? Steek z’n handdoek in de fik!
Lees ook:Aanslagen Brussel: Zaventem nog tot dinsdag gesloten

Geen reacties // Reageer