Tubestrike: Londense machinisten willen eind augustus weer staken

De machinisten van de Londense metro weten maar van geen ophouden. Begin juli en augustus gingen de machinisten al in staking, maar nu wil het personeel ook eind augustus weer het werk neerleggen. En dit keer niet 1 dag, maar gelijk 2 dagen.

De vakbonden hebben de machinisten opgeroepen om op dinsdag 25 augustus en donderdag 27 augustus het werk neer te leggen. De machinisten zijn dan van plan om 24 uur lang te staken, waarschijnlijk rijden er dan op 26 en 28 augustus geen metro’s door de stad. 4 miljoen passagiers moeten dan een alternatief zoeken.

De machinisten staken omdat ze het niet eens zijn met de plannen van de exploitant. Eind juni maakte exploitant Transport for Londen bekend dat 5 metro-lijnen vanaf 12 september ook s’nachts gaan rijden. Het gaat niet om de hele week, maar alleen om vrijdag en zaterdag. Het bedrijf liet ook direct even weten dat het personeel hier niets extra’s voor kreeg. De vakbonden en het personeel zijn boos en de 4 vakbonden, die 20.000 personeelsleden vertegenwoordigen, schreven eind juni direct een staking uit, met chaos tot gevolg.

Londen is één van de laatste wereldsteden waar nog geen nachtmetro rijdt. En als je dan de laatste metro hebt gemist, dan moet je de nachtbus nemen. En deze zit dan vaak vol met dronken jeugd, die meer dan eens met elkaar vechten

De machinisten mogen dan boos zijn, de inwoners van Londen waren bij de vorige staking ook erg boos. Op twitter regende het klachten en verwensingen naar de machinisten. 1 bedrijf heeft hiervan geprofiteerd en een tubestrike-bingo in het leven geroepen. Het is nog niet zeker of de stakingen doorgang zullen vinden, maar als de machinisten gaan staken, dan lees je dat natuurlijk ook hier.

Bron: De Standaard

Lees ook:Tubestrike: Londense machinisten gaan weer staken
Lees ook:Londense metrostaking gestaakt
Lees ook:Tubestrike: Londense metro rijdt vandaag niet
Lees ook:Alleen in het weekend: Londense metro’s rijden nu ook s’nachts
Lees ook:Piloten Air France dreigen met staking tijdens EK voetbal

Geen reacties // Reageer