Reisadvies El Salvador aangepast: Mijd het openbaar vervoer

Ben je op vakantie in of ga je nog op vakantie naar El Salvador? Dan is het volgende misschien wel handig om te weten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor El Salvador namelijk aangepast.

Er zijn namelijk al een aantal weken een aantal criminele bendes acties in het land. Ze hebben het vooral gemunt op het openbaar vervoer. De bendes  hebben het openbaar vervoer in het hele land lamgelegd door geweld op buslijnen. De afgelopen dagen zijn chauffeurs doodgeschoten en werden er ook reizigers vermoord. De bendes zijn zo boos omdat hun leiders in de gevangenis zitten en de president niet met ze wil praten.

Het gevolg is dat er niemand meer met het openbaar vervoer durft te reizen en dat buschauffeurs massaal in staking zijn gegaan. En de bussen die nog wel rijden, krijgen te maken met aanslagen. Het ministerie waarschuwt dan ook om tot nader order het openbaar vervoer en dan vooral de bussen te mijden. Dit geldt voor heel El Salvador.

Lees ook:Klimaattop Parijs: Franse regering roept op om gratis OV te mijden
Lees ook:Reisadvies Turkije aangescherpt: Kans op aanslagen op drukke plekken
Lees ook:Vandaag: Openbaar vervoer in Frankrijk ligt plat door staking
Lees ook:Donderdagochtend: Staking openbaar vervoer Amsterdam en Utrecht
Lees ook:Openbaar vervoer Koninginnedag

Geen reacties // Reageer