OV-chipkaart verlopen? Doneer je oude saldo!

chipkaart

5 jaar geleden moesten we allemaal een OV-chipkaart aanschaffen. Maar die kaarten vervallen na 5 jaar en dan mag je weer een nieuwe aanvragen. En als je nog saldo op je oude kaart hebt staan, is het nog een heel gedoe om dat terug te krijgen. Daar heeft Rover nu iets op bedacht. Je kan het oude saldo ook gewoon doneren, voor een beter product.

Als je chipkaart verlopen is, dan kun je dat terugvragen. Als er tot 30 euro op je kaart staat, moet je naar een balie van de vervoerder om dit te regelen. Daar betaal je ook nog eens 2,50 euro aan administratiekosten overheen. Is je oude saldo hoger dan 30 euro, dan wordt dat saldo alleen uitgekeerd als je jouw OV-chipkaart beëindigt met een formulier. En dan duurt het nog 30 dagen voordat je het geld terug hebt.

Doe je dit allemaal niet en laat je het saldo gewoon op de kaart staan, dan gaat het weer terug naar de vervoerder en tellen zij het gewoon bij de winst op. Rover heeft daar iets op bedacht. Zij willen graag dat de OV-chipkaart een klantvriendelijker product wordt. En daar kan jij ze dus bij helpen.

Wat moet je doen om Rover te helpen? Ga naar deze website, vul het formulier helemaal in en druk op verzenden. Rover stuurt je dan een gefrankeerde antwoordenvelop toe. Je kan de chipkaart in de envelop doen en versturen naar Rover. Rover zal het resterende saldo van de kaart halen en daarna zullen zij de kaart vernietigen. Jij doneert je saldo zonder gedoe en rompslomp aan Rover en Rover kan weer aan de slag om de kaart klantvriendelijker te maken. Jij blij, Rover blij.

Lees ook:Consumentenbond in actie: 70.000 handtekeningen tegen dure OV-chipkaart
Lees ook:Kids Vrij abonnement: Kinderen reizen hele jaar gratis met NS
Lees ook:Inchecken met je telefoon: Deelnemers gezocht voor proef Smart-OV
Lees ook:ANWB start proef met achteraf betalen openbaar vervoer
Lees ook:Reisbonus: Reisproevers gezocht voor proef met gecombineerde regionale OV-kaart

Geen reacties // Reageer