Na geweld en spanningen: Reisadvies Zanzibar aangepast

reisadvies

Het is al een week onrustig op het eiland Zanzibar in Tanzania. Het ministerie voor Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor dit eiland nu aangepast.

Het ministerie laat nu het volgende weten: Op 25 oktober 2015 zijn in Tanzania algemene verkiezingen gehouden. Op 28 oktober 2015 heeft de kiescommissie van Zanzibar de verkiezingen op de eilanden Unguja en Pemba ongeldig verklaard. Hierdoor is de sfeer op Zanzibar gespannen en onvoorspelbaar.

Op 30 oktober 2015 is er een ontploffing geweest bij de Darajani markt, Stone Town. Dit ligt vlakbij het hoofdkantoor van de oppositiepartij CUF. Op 31 oktober is er weer een ontploffing in deze omgeving geweest. De politie heeft traangas gebruikt om een groep aanhangers van de oppositie uit elkaar te drijven.

Ga niet naar het centrum van Stone Town als dat niet noodzakelijk is. Verblijft u in Stone Town? Win dan eerst informatie in voordat u de straat op gaat.

Voor heel Tanzania is het advies om politieke bijeenkomsten en demonstraties te vermijden. Deze kunnen leiden tot geweld.

 

Lees ook:Mick Jaggers vakantiehuis te huur
Lees ook:Onderwaterhotelkamer bij kust Tanzania en Zanzibar
Lees ook:Update reisadvies Turkije na aanslag: Mijd demonstraties en drukke plekken
Lees ook:Negatief reisadvies Burundi na staatsgreep
Lees ook:Touroperators houden toestand Egypte nauwlettend in de gaten

Geen reacties // Reageer