Reisadvies Egypte aangepast: Reis niet naar vliegveld Sharm-el-Sheikh

sinai

Gisteren schreef ik al dat zowel de Britse als de Nederlandse regering hebben besloten om, na de crash met een Russisch passagiersvliegtuig, alle vluchten van en naar Sharm el-Sheikh tot en met zondag te schrappen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseerde de toeristen gisteren al om contact op te nemen met de reisorganisatie. Vandaag is het reisadvies voor Egypte opnieuw aangepast.

Als voorzorgsmaatregel adviseert het ministerie om niet van en naar het vliegveld van Sharm-el-Sheikh te reizen. Er zijn aanwijzingen dat het vliegveld van Sharm-el-Sheikh niet veilig is. Volg het reisadvies en houd contact met uw luchtvaartmaatschappij of touroperator.

Dit advies komt nadat de Britse premier David Cameron suggereerde dat het er steeds meer op lijkt dat er een bom aan boord was van het gecrashte vliegtuig. Het vliegtuig, met 224 mensen aan boord vloog van Sharm-el-Sheikh naar Sint-Petersburg. Het vliegtuig vloog net boven de Sinaï toen het van de radar verdween. Bergingswerkers hadden het vliegtuig al snel gevonden, al was er weinig meer van het toestel over.

Op dit moment verblijven er ongeveer 400 Nederlanders in de Egyptische badplaats. Zij zijn niet gestrand, want de eerstvolgende vlucht terug naar Nederland is namelijk deze zondag. 20.000 Britse toeristen zijn wel gestrand, de Egyptische en de Britse autoriteiten hebben de luchtvaartmaatschappijen Monarch en Easyjet gevraagd om morgen vliegtuigen naar de badplaats te vliegen, zodat de Britten weer naar huis kunnen.

Easyjet zet 9 vluchten in waarvan 8 naar Londen en 1 naar Milaan vliegt. Het zal nog 10 dagen duren voordat alle Britten weer terug zijn.

Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en de overheid wachten nu op de uitkomsten van een Brits onderzoek naar de veiligheidssituatie van het vliegveld van Sharm-el-Sheikh en maken dan zondag, als het onderzoek is afgerond, een nieuwe afweging.

 

 

Lees ook:Voorlopig geen vluchten van en naar Sharm el-Sheikh
Lees ook:TUI schrapt tot 18 december alle vluchten naar Sharm el-Sheikh
Lees ook:Op vakantie naar Sharm el-Sheikh? Vlucht gratis omgeboekt
Lees ook:Terreurdreiging Egypte: Touroperators halen toeristen op en schrappen reizen
Lees ook:Russisch passagiersvliegtuig neergestort in Egypte

Geen reacties // Reageer