Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten aangepast: Voorzichtigheid geboden

reisadvies

Het ministerie voor Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten aangepast.

De Verenigde Arabische Emiraten is een land in Azië dat aan Saoedi-Arabië en Oman grenst. Het land omvat 7 emiraten, namelijk Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) ligt dan ook in een onrustige regio.

In deze regio is een verhoogde terrorismedreiging. Wees extra voorzichtig op plaatsen waar veel mensen komen en bij grote publieke evenementen.

Ook wil Buitenlandse Zaken Nederlanders erop wijzen dat de VAE een diep religieus moslimland is. Houd rekening met andere normen en gewoonten dan in de Westerse wereld. Gedrag en kledingvoorschriften zijn bijvoorbeeld veel conservatiever dan in ons land. Bepaald gedrag kan zelfs verboden zijn, zoals:

  • Lichamelijk contact in het openbaar;
  • Openbare dronkenschap;
  • Topless zonnen en nudisme;
  • Seks buiten het huwelijk;
  • Prostitutie;
  • Drugs invoeren, verkopen, bezitten en gebruiken;
  • Pornografisch materiaal invoeren, verkopen en bezitten.

Blijf in alle omstandigheden voorkomend en vriendelijk. Obscene gebaren kunnen onmiddellijk aanleiding zijn tot een arrestatie en dat wil je niet.

Maak ook geen foto’s van mensen in de VAE. Als u zonder toestemming lokale mensen fotografeert, wordt dit meestal niet gewaardeerd. Ook het fotograferen van ministeries, ambassades, officiële gebouwen, vliegvelden en vliegtuigen en sommige gebieden leiden soms tot een ondervraging of zelfs een veroordeling.

Lees ook:Eind 2013 cruises naar Verenigde Arabische Emiraten
Lees ook:VS wil eigen grenscontroles op Schiphol
Lees ook:Topoverleg over toerisme in Noord-Afrika en Midden-Oosten
Lees ook:Egypte trekt weer meer toeristen
Lees ook:Real Madrid bouwt eiland bij Verenigde Arabische Emiraten

Geen reacties // Reageer