Na vliegtuigcrash: Minder toeristen naar Egypte

Eind oktober stortte een Russisch vliegtuig neer in Egypte. Er was een bom aan boord en de angst voor een nieuwe aanslag was en is nog steeds groot. Zo groot zelfs dat toeristen het land nu massaal links laten liggen.

Het vliegtuig, met alleen maar Russen aan boord, vloog eind oktober van Sharm el-Sheikh naar Sint-Petersburg. 25 minuten daarna verdween het vliegtuig van de radar en vonden reddingswerkers het wrak, alle passagiers kwamen om het leven. Het vliegtuig vloog boven de Sinaï, een gebied waar veel terreurgroepen actief zijn. Aan boord was een bom, waarvoor IS de verantwoordelijkheid heeft opgeëist.

Touroperators besloten in de week daarna om niet meer naar Sharm el-Sheikh te vliegen en alle toeristen op te halen, ook uit andere badplaatsen. TUI heeft zelfs tot april 2016 alle reizen naar Sharm el-Sheikh geschrapt. Ook andere buitenlandse touroperators vliegen niet meer naar Egypte.

De minister van Toerisme heeft nu laten weten dat de e opbrengsten uit het toerisme dit jaar in Egypte 10 procent lager uitkomen dan vorig jaar. En dat is een grote klap voor de toeristische sector. De sector was juist weer aan het opkrabbelen na een paar zware jaren.

Egypte ziet het lijdzaam toe en heeft laten weten dat ze er alles aan doen om de gaten in de beveiliging te dichten.

 

Lees ook:Op vakantie naar Sharm el-Sheikh? Vlucht gratis omgeboekt
Lees ook:Terreurdreiging doet Transavia besluiten niet te vliegen naar Sharm-el-Sheikh
Lees ook:Voorlopig geen vluchten van en naar Sharm el-Sheikh
Lees ook:Terreurdreiging Egypte: Touroperators halen toeristen op en schrappen reizen
Lees ook:Reisadvies Egypte aangepast: Reis niet naar vliegveld Sharm-el-Sheikh

Geen reacties // Reageer