Verenigde Staten wil visumvrij reizen deels aan banden leggen

Ga je volgend jaar naar Amerika op vakantie? Er gaat dan, heel misschien, iets voor je veranderen. Een overgrote meerderheid van het Huis van Afgevaardigden heeft dinsdagavond namelijk ingestemd met een voorstel om het visumvrij reizen naar de VS deels aan banden te leggen.

Door deze nieuwe maatregelen moeten mensen die de afgelopen vijf jaar Irak, Syrië, Iran of Sudan hebben bezocht een visum aanvragen. Nu is het nog zo dat de inwoners van 38 landen, waaronder Nederland, zonder visum naar de VS kunnen reizen., mits je korter blijft dan 90 dagen en niet gaat werken.  Blijf je langer en ga je wel werken, dan moet je dus altijd een visum aanvragen.

Het wetsvoorstel is bedoeld om de veiligheid in het land te verbeteren. De 38 landen zijn straks ook verplicht om meer informatie over terroristen en criminelen te delen.

Ben je nu niet in Syrië of Irak geweest, maar ga je wel op vakantie naar Amerika? Vanaf april moet je dan een biometrisch paspoort bij je hebben. Dit is een paspoort met een flinterdunne RFID-chip. die wordt aangebracht op een van de pagina’s. Deze draadloze chip bevat onder andere alle gegevens die op de houderspagina staan weergegeven, aangevuld met extra (niet zichtbare) gegevens. Ook je vingerafdruk staat in dit paspoort. Het paspoort kan zo niet meer vervalst worden.

 

Lees ook:Op vakantie naar Canada? ETA-Visum voortaan verplicht
Lees ook:Reminder: ETA-Visum voor Canada vanaf 15 maart verplicht
Lees ook:Op vakantie naar Turkije? Nieuwe paspoortregels
Lees ook:Op vakantie naar Oman? Nu ook online je visum aanvragen
Lees ook:(Reminder) Op vakantie naar Kenia? Visum voortaan online aanvragen

Geen reacties // Reageer