Zaterdag: Files van en naar de wintersport

file

Wintersporters die zaterdag met de auto van of naar de skigebieden gaan, moeten rekening houden met flinke files en vertraging. Vooral in Oostenrijk, Frankrijk en Zuid-Duitsland wordt het dringen op de weg. Benieuwd waar de files komen te staan? Hieronder een overzicht:

Duitsland 
Dit weekend staan er in Duitsland wederom veel files door wintersportverkeer. Op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 is de meeste drukte op de wegen in het zuiden van Duitsland. Drukste routes zijn de: A7 Füssen – Ulm, A8 Salzburg – München – Stuttgart en de A9 München – Neurenberg.

Frankrijk
Dit weekend wordt het druk op de wegen van en naar de Franse Alpen. Op zaterdag staan er de hele dag files ten oosten van Lyon, op de A40 Mâcon – Chamonix en op de A43 Lyon – Chambéry. Ook is het dan erg druk op de RN85 Grenoble – Gap en op de RN90 Albertville – Bourg St. Maurice, bij Moûtiers. Ook zaterdag 20 februari wordt het nog zeer druk. In Frankrijk eindigen de vakanties pas op zaterdag 5 maart.

Oostenrijk
Zaterdag wordt het in Oostenrijk erg druk door wintersportverkeer. Daarbij is bij de grenzen met Duitsland grote kans op oponthoud door de grenscontroles. De wachttijd kan oplopen tot een uur. Files worden vooral verwacht op de A10 Salzburg – Villach, bij Salzburg, A12 Kufstein – Innsbruck bij Kufstein en op de B179 in beide richtingen tussen Füssen en Nassereith. Verkeer via de S16 moet rekening houden met vertraging door de werkzaamheden bij de Arlbergtunnel.

Zwitserland
Dit weekend is het vrij druk op de weg door wintersportverkeer, maar echt grote problemen blijven in Zwitserland, net als afgelopen weekend, waarschijnlijk uit. Drukke routes zijn de A1 Zürich – Bern, A2 Bazel – Chiasso, A9 Martigny – Lausanne en de A13 Chur – Bellinzona. Houd rekening met wachttijden bij de verschillende autotreinstations.

Bron: ANWB

Lees ook:Dit weekend: Files van en naar de wintersport
Lees ook:Dit weekend: Files van en naar de wintersport
Lees ook:Zaterdag: Files op wegen vanuit de Alpen
Lees ook:Dit weekend: Files door grenscontroles en wintersportverkeer
Lees ook:Kerst: Files in en naar de Alpen

Geen reacties // Reageer