Nederlander overleeft tijgeraanval tijdens vakantie in Nepal

De 33-jarige Gerard van Laar uit Dedemsvaart was op vakantie in Nepal. De Nederlander was met een paar gidsen op stap, toen er opeens een tijger tevoorschijn kwam. Dan kan je rennen voor je leven, maar Gerard deed iets anders.

De Nederlander liep samen met gidsen Krishna Shah en Umanga Khadka en de eigenaar van het park Ramji Thapa in Bardiya National Park. De tijger stond ineens in de weg, rook een lekker maaltje en opende de aanval op het viertal. De 2 gidsen en de eigenaar zetten het op een lopen, maar Gerard besloot om direct maar hoog in een boom te klimmen. De tijger bleef voor de boom staan in de hoop dat Gerard weer naar beneden zou klimmen. De gidsen en de eigenaar waren gevlucht en nergens meer te bekennen.

Gerard had gelukkig zijn telefoon nog bij zich en belde de gidsen om te vertellen waar hij zat. De gidsen besloten om hem te redden en regelden een paar olifanten. Eenmaal bij de tijger en de boom aangekomen, viel de tijger 1 van de gidsen aan. De gids raakte gewond aan zijn benen en handen, maar kon Gerard nog wel uit de boom redden. Door enorm veel lawaai te maken, nam de tijger het hazenpad. De gids ligt inmiddels in het ziekenhuis, maar zijn toestand is stabiel.

Bron: The Kathmandu Post

Lees ook:‘Boomrestaurant’ constant volgeboekt
Lees ook:Twee toeristen doodgetrapt door olifant
Lees ook:Olifant trapt gids dood in Thailand
Lees ook:Kasungu National Park in Malawi
Lees ook:Zuid Afrika schiet weer olifanten af

Geen reacties // Reageer