Wijntje of biertje drinken op vakantie? In deze landen is alcohol verboden

alcoholverbod

Het lijkt zo lekker, even een biertje drinken op het strand of een wijntje bestellen in een restaurant. Maar er zijn genoeg vakantielanden in de wereld waar alcohol nauwelijks of helemaal niet toegestaan is en waar je in de cel kan belanden als je met een biertje over straat loopt. Hieronder een handig overzicht:

De bekendste alcoholverboden zijn die in de islamitische landen. De Koran spreekt namelijk uiterst negatief over het gebruik van alcohol. Drink je in deze landen alcohol, dan krijg je een boete, kun je in de cel belanden of kan je zelfs lijfstraffen krijgen. Drank mag dan wel verboden zijn, je kan het wel op de zwarte markt kopen. Dit is dus illegaal en bovendien zijn de borrels vaak niet veilig en kan je dus zomaar in het ziekenhuis belanden met een alcoholvergiftiging. En dat wil je natuurlijk niet.

In Saoedi-Arabië en Sudan is verkoop, productie en consumptie van alcoholische drank in het geheel verboden, ook voor toeristen. Voor Irak, Verenigde Arabische Emiraten en Pakistan geldt hetzelfde, maar niet-moslims mogen wel alcohol produceren en binnenskamers gebruiken. In India is alcohol in bepaalde gebieden verboden.

In Turkije is het verboden om tussen 22.00 en 06.00 uur alcohol te verkopen.

In sommige islamitische landen is alcohol niet illegaal, maar gedogen ze het alcoholgebruik. Je komt alleen geen drankjes tegen op de menukaart, ook maakt het land geen reclame voor drank, maar als je een ober of serveerster vraagt om een biertje, dan doen zij hier niet moeilijk over. De volgende landen gedogen het:

  • Bahrein
  • Egypte
  • Marokko
  • Libanon
  • Tunesië
  • Jordanië

In Indonesië mogen alleen grote supermarkten en hotels alcohol verkopen, in kleinere supermarkten en strandtenten geldt sinds een jaar een alcoholverbod. 2 politieke partijen in Indonesië willen zelfs nog een stap verder gaan en hebben vorig jaar een wetsvoorstel ingediend om alcohol helemaal te verbieden. Neemt de politiek deze wet aan, dan mag niemand meer alcohol kopen. Doe je dat wel, dan mag je in de toekomst 2 jaar in de cel logeren en dat wil niemand.

En mocht je nu op vakantie willen naar Amerika, sla dan Kansas maar over als je een biertje wil drinken. Deze staat staat droog. Ook in Utah mogen bedrijven bijna geen alcohol verkopen. En in Tennessee is de wet helemaal raar, want daar is het niet toegestaan om iets qua drinken te verkopen met een alcohol percentage onder de 6%.

Kortom, ga je op vakantie naar een islamitisch land, laat je dan eerst goed informeren. De meeste toeristen mogen wel een borrel bestellen of drinken, maar dat is vaak alleen in een hotel.

 

Lees ook:Cerveza por favor?
Lees ook:Ryanair voert alcoholverbod in tussen Schotland en Ibiza
Lees ook:26 mensen in Tsjechië omgekomen na drinken vergiftigde sterke drank
Lees ook:In welk land drinken ze het meest?
Lees ook:Rusland is dronken passagiers in het vliegtuig spuugzat

Geen reacties // Reageer