Reisadvies aangepast: Terrorismedreiging vliegvelden Kenia

Verblijf jij momenteel in Kenia of ben je van plan om op vakantie naar Kenia te gaan? Dan is het volgende misschien wel handig om te weten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kenia vanmiddag aangepast.

De Keniaanse veiligheidsdiensten hebben hun paraatheid verhoogd in verband met een mogelijke dreiging van de terroristische organisatie Al-Shabaab tegen nationale en internationale vliegvelden en binnenlandse vluchten in Kenia eind februari/begin maart 2016.

Het ministerie heeft alle Nederlanders die momenteel in Kenia verblijven een sms gestuurd en gewaarschuwd. Het gaat om 900 Nederlanders. Het kan zijn dat er op dit moment meer Nederlanders in het gebied verblijven, waarschijnlijk staat niet iedereen geregistreerd bij Buitenlandse Zaken.

Verblijf je momenteel in Kenia? Blijf dan extra alert en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Via het reisadvies, maar ook via de lokale pers. Volg de instructies van de autoriteiten op.

Lees ook:Nederlandse toeristen Kenia worden gewaarschuwd voor terrorisme
Lees ook:Na aardbeving: Noodtoestand in Ecuador
Lees ook:Reisadvies Griekenland aangescherpt: Blijf uit de buurt van demonstraties
Lees ook:Reisadvies en tips Kenia
Lees ook:Voorlopig geen vluchten van en naar Sharm el-Sheikh

Geen reacties // Reageer