Nieuw bij Thalys: Goedkoper treinen van Brussel naar Parijs met Izy

Speciaal voor reizigers met een kleine portemonnee en mensen die niet zoveel om luxe geven, heeft Thalys iets nieuws bedacht. De vervoerder heeft nu Izy gelanceerd, de nieuwe low-budget trein die tussen Brussel en Parijs gaat rijden.

Vanaf 3 april gaat Izy van start ende treinen rijden dan 2 of 3 keer per dag tussen Brussel en Parijs. Tickets voor deze treinen zijn goedkoper en kosten straks 19 euro voor een enkeltje, wat nu 35 euro is. De tickets zijn dan misschien goedkoper, het nadeel is wel dat reistijd veel langer zal duren. Normaal duurt een ritje tussen Brussel en Parijs zo’n anderhalf uur, maar ga je met Izy treinen, dan duurt een ritje 2 uur en 15 minuten.

En is 19 euro nog te duur, dan zijn er straks per rit ook een paar tickets beschikbaar voor 10 euro. Dit zijn wel tickets zonder gegarandeerde zitplaats. Is de trein vol, dan moet je dus de hele reis staan. De lowbudget-Thalys biedt ook minder diensten aan dan de reguliere Thalys. Zo is er geen barrijtuig en geen wifi aanwezig. Ook mag je maar 1 stuk bagage meenemen, naast de handbagage.

Thalys hoopt dit jaar 450.000 Izy-passagiers te verwelkomen. Een kaartje reserveren kan via deze site. 

Lees ook:Reminder: Treinstaking België begint vanavond
Lees ook:Winteractie Thalys: Voordelig met de trein naar Parijs of Lille
Lees ook:17-20 mei: Blokkades op de weg en minder treinen door landelijke staking Frankrijk
Lees ook:Volgende week: Belgische machinisten in staking
Lees ook:Vlaamse spook-Thalys geschrapt per 1 april

Geen reacties // Reageer